Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M97i25l54a49n 29K65e69s69l

8. 8. 2015 21:38

Kdepak,neschopní čekají na šanci.Tak dlouho se budeme dohadovat zda migranti jo nebo ne, až příjdou ti všehoscnopní s jednoduchým a všem pochopitelným řešením.Nejprve se přidají ti dosud spící neschopní-rozbíjet hlavy je tak jednoduché.Potom se přidají ti,co mají strach o budoucnost svou a svých potomků a kteří ztratili víru v to,že tato politická sestava problém vyřeší.Bude jim jedno zda problém budou řešit rudí nebo hnědí.No a v příštích volbách se budeme rozhodovat mezi Zemanem a Vandasem.Doufám,že nakonec nebudeme vystrkovat zadek k obloze a přitom hajlovat.Mám totiž artrozu.

2 0
možnosti
HM

Děkuji za zajímavý pohled na věc. R^ No, já teda artrózu nemám, ale i tak stále doufám, že nedojde ani na vystrkování ani na hajlování.

0 0
možnosti
PJ

... Potom ale nechápu mediální osvětu ...

Mediální osvěta tu není proto, abychom ji chápali, ale proto, aby nám vypláchla mozek.

2 0
možnosti
MK

Napadla mě ještě taková věc, ale nechci kvůli tomu psát blog. Lidé se vždy dívali na cizince s nedůvěrou a mnohdy to místním zachránilo život. Ta nedůvěra ovšem nebyl iracionální, ale vyvěrala ze zkušeností. A teď jedna věc. Velmi často se poukazuje na to, když někdo zde nechce muslimy, kolik těch muslimů tady žije a kolik jich dotyčný viděl anebo zná. Jenomže problém je někde jinde. Proč ve střední a východní Evropě tolik lidí odmítá islámské přistěhovalce, když na rozdíl od západní Evropy jsme byli tohoto uchránění , i díky železné oponě, na rozdíl od západní Evropy, kde toto přistěhovalectví existuje desítky let. A já bych řekl, že to je díky historické zkušenosti s islámem, kterou západní Evropa teprve získává. Východní a střední Evropa byla v novověku dost často pod útoky islámských hord. Naposledy ke konci 17 století, kdy tyto hordy drancovaly na jižní a severní Moravě. Oproti tomu západní Evropa se s tím naposledy setkala v osmém a devátém století, kdy toto bylo ukončeno, nebo spíše, byl to počátek konce islámské expanze do západní Evropy a to bitvou u Tours.Což je více jak 1200 let. Dost dlouhá doba na to, aby tato zkušenost vymizela z povědomí národa. Oproti tomu Španělsko a Itálie, Řecko se s islámskou expanzí a pobřežním terorem vyrovnávali do 18 století, nicméně tam byly vztahy mezi islámem a západní civilizací dány trochu jinak a to i díky podobné jižní mentalitě. Ostatně ve Španělsku a Itálii dlouhou dobu žily islámské skupiny pod vládou křesťanského panovníka. Ale za určitých podmínek určených panovníkem a když došlo k hrozbě , že by muslimové mohli sloužit jako pátá kolona Osmanské říše, tak byli jednoduše vystěhováni.

7 0
možnosti
HM

Martine, děkuji za tak obsáhlý a poučný příspěvek. :-)R^

1 0
možnosti
JP

Karma.

Pořád nám podstrkují fóbie. Strach z uprchlíků, islámu, islamofóbie, xenofóbie a tak.

Žádný strach nemám. Jsem už velký chlapec.

Nebojím se páchnoucího kontejneru před barákem. Fakt nebojím. Jenom ho tam nechci.

Jsem snad popelnicofob?

6 0
možnosti
HM

Pěkné. R^ Tohle se Vám opravdu povedlo. Nějak se nám pomalu začíná rozšiřovat "slovník" fóbií.... místo nějakého smysluplného řešení a přijímání bezpečnostních opatření se spíš vymýšlejí trapné nálepky a různé absurdní fóbie. Tak je to totiž jednodušší a ještě to vypadá sofistikovaně. ;-) Díky za přečtení, příspěvek a také za karmu. :-)

3 0
možnosti
BL

Sorry, ale je mi z toho všeho fakt už zle. Strašně si vážím lidí, jako Vy, že jste schopni to dát "na papír" a tohle se povedlo fakt mimořádně. Je to vynikající článek! Také jsem moc rád, když se dozvídám, že v tom nejsem sám. Mám na mysli islamonauesa. Jsem vděčný, když mohu vidět tyto důkazy, že to není jen nějaká paranoia nebo podobně. Nevím, co bych si počal bez takových blogů a vašich komentářů. Není mi jasné, čím to je, ale nějak v osobních interakcích narážím na samé sluníčkáře, nebo naopak primitivy.

Prosím, choďte také demonstrovat!!

dík Bedřich

PS Na začátku jsem chtěl být vulgární.Za každou cenu.Tož...Čulík je:

 K O K O T

Mille grazie

6 0
možnosti
HM

Pane Bedřichu, Vy jste tak milý! :-) Docházejí mi slova a moc Vám děkuji. Mně je taky zle, zejména když se dívám na televizi a čtu ty štvavé a urážející hrůzy na netu. A ten pán, kterého jste tak trefně označil, tak nad tím už fakt nevím, jestli jen kroutit hlavou nebo brečet. Ještě jednou moc děkuji a třeba se na nějaké demonstraci potkáme. R^

2 0
možnosti
PS

Myslím, že těch ,co se bojí, že jim migranti vezmou práci je minimum. Lidé se bojí především násilí a nestability, teroristických činů a islamizace. Možnosti migrantů na trhu práce jsou mizivé, vzhledem k jejich jazykové bariéře a odborném vzdělání. Firmy si pečlivě vybírají a nekvalifikovaných míst u nás zas tolik není, navíc ve stavebnictví jsou zabrané lidmi ze států jako je Ukrajina ap.Češi jistě nejsou nesnášenlivý k cizincům, pouze jsou ostražití k nezvaným a neadaptovatelným lidem z kultur, které jsou zcela v rozporu se životem v evropské civilizaci, a kteří žijí podle středověkých zásad.

5 0
možnosti
HM

Ano, přesně. Takhle to je. Nějaké oblbování tím, že se bojíme, že nám vezmou práci, je "argument" jaksi hodně mimo....  Děkuji za příspěvek a samozřejmě za přečtení. :-)

4 0
možnosti
PK

P90e56t21r 28K34r54á60l

7. 8. 2015 22:15

jinak Hani velice povedený článek;-)

3 0
možnosti
HM

....  a ještě moc děkuji za pochvalu. ;-)

2 0
možnosti
PK

P84e61t60r 59K24r17á86l

7. 8. 2015 22:14

Docela se mi zalíbila část, kde se mluví o práci. Samozřejmě že se původní obyvatelé bojí imigrantů, často nejde o vzdělání, ale o naverbování horšího zaměstnance, který je mnohem horší a těžko mu něco vysvětlíte, ale bude dělat za 1/3 platu například původního  Němce, tak se potom nedivme odporu němců ke kradení práce, bude to znamenat stejnou práci za méně peněz a kdo by to taky chtěl :-)

3 0
možnosti
HM

Děkuji za přečtení a za příspěvek. R^:-)

1 0
možnosti
JH

Kde je Polický, aby nám to vysvětlil?

6 0
možnosti
HM

Hm, taky ho marně vyhlížím. :-(   R^

2 0
možnosti
VJ

Hanko skvělý článek, 100% souhlasím a zvyšuji karmu [>-]

5 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3791x
Jedna z mnoha. Jinak hlavně máma. 

 

 

Email: hana.machar@seznam.cz 

Seznam rubrik