Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

Paní autorko proč může být nesouhlas neadresný (jakože absolutní většina je, nevšiml jsem si, že by někdo šel a potopil nějakou loď nebo "to rovnou  všechno vystřílel") a proč musí být souhlas, podle vás, nějaký způsobem adresný? Obávám se, že vy jste už ve stadiu, kdy upíráte stejná práva ne uprchlíkům, ale rovnou už i našincům, kteří mají jiný názor než vy. Tak tohle už to několikrát bylo... :-(

1 0
možnosti
JC

J62i34r40i 28C37e47e

27. 6. 2015 21:21

Je to stejný pokrytectví jako u těch, co volají po tom, aby problém s uprchlíky "někdo nějak vyřešil".

Ti, co se fotí s nápisy také očekávají, že "to někdo nějak vyřeší".

Zajímalo by mě, kolik z těch virtuálních aktivistů skutečně půjde a těm lidem koupí třeba vodu, pozvou je na oběd, nebo je nechají u sebe přespat. A ne prachy někoho cizího, ale za svý.

Ale to není tak cool, jako trapná póza na sociální síti.

0 0
možnosti
VS

Solidaritu s uprchlíky #přijímám. A 1-2 ubytujuV

1 0
možnosti
JC

J63i89r98i 83C44e90e

25. 6. 2015 11:18

Dobro došli...

0 0
možnosti
JC

J43i50r29i 30C22e78e

25. 6. 2015 11:02

Prosím vás, přestaňte už používat výraz "sluníčko", "sluníčka", "sluníčkoví lidé". Slunce jako takové má vždy pozitivní význam, i když se pojí se sebevětšími zvěrstvy a hloupostmi.

Správné označení je "neomarxisté", "oikofobové" a "xenofilové".

Zajímavé je, že oikofobie (odmítnutí dědictví a domova) je fáze adolescence, kterou normálně prochází každý dospívající. U některých, typicky levicových politických aktivistů a ideologů dochází v této fázi k celoživotnímu zamrznutí, nebo přechází v xenofilii, což je upřednostňování cizích kultur na úkor kultury vlastní.

Učebnicové příklady jsme mohli vidět nedávno v pořadu Máte slovo.

13 0
možnosti
IM

I18v31a88n 39M89i68n26á70ř

25. 6. 2015 1:07

Ano,buďme konkrétní! Třeba Vy,pane Sobotko! Nejste ani ryba,ani rak.Jste

mistr v takzvané "politické korektnosti".Kvóty jste sice roztřeseně odmítl,ale

nikoliv uprchlíky - budete si vybírat jen ty slušné,že?Hned bych Vám nějaké

přidělil.Nemyslím přímo do bytu,nebo vily,kde žijete.Stačilo by jen třeba pár

unibuněk,kterými byste byl i s jejich novými obyvateli - přátelsky obklopen.

Pravděpodobné byste lítostivě prohlásil,proč to objektivně nelze.Jenomže

v tom případě do téže situace vmanévrujete třeba zatím imaginární manžele

Novákovi,kteří na rozdíl od Vás - zde žádné uprchlíky nechtěli.A co vy,pane

opoziční Schwarzenbergu?!Ještě před týdnem jste pro migranty přímo horlil

a následně ve sněmovně nabádal, ke zbavení se strachu z neznámého. Nenašlo by se ve Vašem rozkošném zámečku pár volných komnátek?Třeba jen pro několik těch mužných a záhadných sandokanovských typů.Určitě by

Vám za to - hlavu neuřízli!

6 0
možnosti
MN

Je to fascinující. "Sluníčkoví lidé" jsou nepatrnou menšinou, prakticky každý koho znám se na ně dívá skrz prsty, přesto je jim věnována taková pozornost.

To je tak těžké je ignorovat?

5 1
možnosti
JJ

No, to se tedy načekáte. :-)

1 0
možnosti

Sobečtí lidé dělají nešťastnými sebe i ostatní. To netvrdím jen já, ale zejména oficiálně nejšťastnější muž světa (vědecky doloženo).

1 1
možnosti
AK

A30d79a95m 51K32a68r78a26b38a

24. 6. 2015 15:54

1) tito lidé si hrají na "dobrodince" a přitom potlačují jiný názor, nepřipouští diskusi a velmi agresivně vystupují proti opačnému stanovisku, zkrátka nám "láskyplně" nutí to své - poněkud schizofrenní humanismus, 2) stupňují vnucování pocitu viny za to, že zbytek populace nechce plnit jakousi domnělou povinnost pomáhat, kterou ve svém sebemrskačství vztahují na celou Evropu. Evropě navíc přisuzují kolektivní vinu. 3) Jejich heslem je brát ohledy, ale oni ohledy neberou. Proto se zdá být debata s nimi bezpředmětná a bylo by lepší je nadále ignorovat. Časem si najdou normální práci a budou spokojení.

8 1
možnosti
Foto

K61a46r52e35l 15R13a38d64a

24. 6. 2015 3:41

On už je tak trochu logický rozpor ve spojování xenofóbie jako strachu z neznámého a rasizmu jako zcela konkrétního odporu k jiné rase. Jelikož jsem poslední dobou měl možnost tyhle sluníčkové aktivisty zkoumat, pochopil jsem, že hledat v jejich názorech nějaké logické vazby je marné. Podporují muslimy a zároveň homosexuály, jsou zelení ale o vazbách a dění v přírodě většinou nic neví. Obdivují islám i jiná podivná vyznání, ale nenávidí křesťanství. Vyznávají alternativní hudbu a vůbec umění, což jsou většinou umělecké počiny, které  jsou ještě o patro níž než běžný komerční kýč. Dokonce i kresby dětí z mateřských školek mají větší uměleckou hodnotu než to co obdivují. Rozsypaný pytel odpadků, toť umělecké dílo, které je chytne za srce. Velmi často pořádají akce, kde mohou předvádět svojí ,,odlišnost".  Demonstrace za nebo proti čemukoli, následované opíjením a fetem, jaksi patří k věci. Prostě stačí jim předhodit téma, které se příčí zdravému rozumu nebo alespoň přírodním zákonům a skočí po tom jako slepice po žížale. Hrají ochotnické divadlo, ale chybí jim pokora ochotníků a pyšně se vypínají nad skutečnými herci. Různé karamboly a podivnosti v osobním životě jsou celkem obvyklé. Pokud to nejsou studenti, tak pracují v nějaké dotované organizaci. Na úspěšného vědce, podnikatele či alespoň živnostníka mezi nimi narazíte naprosto vyjímečně. Pýcha, pohrdání hodnotami přízemních čecháčků a obdiv ke šlechtě (rozumněj k výsadám získaným bez námahy a vlastního přičinění ) jsou jejich jednotícím znakem. Varuji každého soudného člověka. Nepokoušejte se s nimi diskutovat, je to marné.

32 1
možnosti
JFB

Naprosto přesné. Jeden problém je, že nám vládnou.

9 0
možnosti
Foto

Ano, zaujímání póz je módou téhle doby. Lidi, kteří se neumějí postarat ani o sebe a své živobytí, hlásají jak je třeba se postarat o druhé, lidi, kteří nemají žádné osobní zkušenosti s islámem, hlásají jak je každý, kdo vyznává tohle náboženství, nebezpečný, ti co nikdy ze svého příjmu, který by nepocházel z daní jiných, nezaplatili ani korunu daní hlásají, jak je potřeba platit daně, ti co celý život parazitují na pracovitých lidech, hlásají jak je třeba ty pracovité "parazity" ještě více okrást. Taková je doba. Občas pak někomu rupne v kouli z toho, že všichni jen pózují a nikdo nic neřeší a provede nějakou pitomost, která stojí některé život či majetek a všichni se diví jak k tomu vůbec mohlo dojít. A nám všem to nedojde, dokud nebude opravdu zle jako třeba v Řecku nebo na Ukrajině.

17 1
možnosti
HM

Ano, naprosto přesně jste to vyjádřil. R^ Nemám co dodat. Děkuji za přečtení a za názor. :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS