Čeká Evropu osud Černobylu? .... aneb humanitární experiment

29. 05. 2015 10:25:00
Máme obavy z toho, co může obrovská imigrační vlna mířící do Evropy způsobit? Máme obavy z uprchlíků z Afriky či arabského světa? Máme obavy ze zvýšené kriminality?

Ze zavlečení nemocí neznámých i těch, které již byly díky proočkování evropské populace vymýcené? Máme obavy ze zavlečení sociálních a jiných konfliktů? Máme obavy ze střetu kultur? Ze střetu civilizací?

Před pár dny jsem vedla rozhovor s člověkem, který mi sdělil, že přestože se Evropané bojí přílivu uprchlíků z arabského světa, rozhodně není na místě důvod k žádným obavám. Spíš bychom měli dokázat právě tu pomoc, kterou kdysi prokázal Ježíš a to i těm opovrhovaným. Pokud si prý křesťanská Evropa stojí na těchto svých principech, musí si je obhájit. Jinak Evropané přestávají být civilizovanými lidmi. Současně dodal, že přijímání uprchlíků by ovšem zredukoval na příjímání rodin s dětmi do cca 12 let, které ještě nejsou nasáklé islámem. Navíc, republiku ani Evropu si do hrobu nevezmeme, tak proč se o ni nepodělit s ostatními.

Jak originální přístup a konkrétní řešení! Ale je možné se podobným názorům divit? Prezident Itálie se nedávno nechal při výzvě papeže Evropské unii o pomoc s masovým přílivem imigrantů do Itálie slyšet, že v důsledku uprchlické krize může brzy Evropa ztratit vědomí vlastní humanity. Pořád přemýšlím, jestli tento výrok nemá více čtení, protože ať přemýšlím, jak přemýšlím, nevím, co je tak nehumánního na tom, že Evropa s otevřenými hranicemi, náručí a peněženkou jen v loňském roce zaznamenala na 600 tisíc žadatelů o azyl a snaží se imigrantům pomáhat, jak se dá. .....Navíc Evropa přece lodě s uprchlíky za lepšími zítřky nepotápí, stejně jako nikoho na chatrná plavidla nenaloďuje.

Výrok diskutéra o tom, že křesťanská Evropa si stojí na svých principech a musí je obhájit ale kulhá, a to přinejmenším na obě nohy. Ano, Evropa dosud je křesťanská, založená na křesťanství, což mistrně obhajuje několik set let. Poslední roky tuto obhajobu ale dělá na maximální výkon, až se člověk nestačí divit, že ještě nedošlo k přetížení dobrými skutky ve jménu spásy světa a že dosud nedopadla jako Černobyl. Jaderná elektrárna v Černobylu se také pustila do neověřeného experimentu a jak to dopadlo. Experiment za současného nerespektování bezpečnostních předpisů a omezení. Výsledek? Přetížení, exploze, zničení, katastrofální následky na spoustu let......

Masová imigrace do Evropy ze zemí postižených válečnými konflikty, náboženskými střety, bídou a dalšími okolnostmi přece nemůže vyřešit problémy, do kterých se tyto země dostaly. Naopak řadu problémů přenese i do zemí, kterých se imigrace dotkne v co největší míře. Některá německá média rovněž připouštějí, že dlouhodobě lze řešit problémy uprchlíků právě v zemích jejich původu. Problémy Afriky by se měly řešit v Africe a ne v Evropě.

Někteří lidé prostě vnímají realitu trošku jinak. Možná jsou příliš ovlivnění masáží ze strany různých učených hlav specializujících se na lidská práva a humanitu. O situaci kolem masové imigrace do Evropy vědí hlavně to, že prostě někde ve světě poblíž starého kontinentu JE problém, lidé utíkají před nebezpečím a je potřeba, abychom těmto lidem v nouzi pomohli. Navíc, pokud se o riziku ztráty vědomí vlastní humanity vyjádří hlava státu, potýkajícího se s největším přílivem uprchlíků a s tím spojenými problémy, není se prakticky čemu divit.

K poslední perličce diskutéra o tom, že si Evropu do hrobu stejně nevezmeme, se musím vyjádřit tak, že právě tento výrok zakopal jím vyřčenou křesťanskou lásku a křesťanský přístup kamsi hluboko. Evropa není jen naše a právě pouze pro život, který žijeme my. Stejně jako nám ji uchovali a uhájili naši stateční předkové, máme povinnost zachovat ji takovou pro budoucí generace. Mělo by se zamezit přílišnému experimentování, o kterém nevíme, co může způsobit. Stejně tak, jak tomu bylo v bývalém Sovětském svazu, v dubnu roku 1986.
Autor: Hana Macharáčková | pátek 29.5.2015 10:25 | karma článku: 36.21 | přečteno: 1311x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 16 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 10.81 | Přečteno: 203 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 15.52 | Přečteno: 340 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 4.98 | Přečteno: 98 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 30.72 | Přečteno: 562 | Diskuse
Počet článků 39 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3790

Jedna z mnoha. Jinak hlavně máma. 

 

 

Email: hana.machar@seznam.cz 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...